Meer weten over zorg?

Neem dan contact met mij op.

/ Zorg

Zorg

De zorg is een complex veld. Patiënten zijn kritischer en dat heeft impact op de zorg. Bovendien neemt de vraag toe en heeft COVID-19 voor een enorme druk op de zorgsector gezorgd. Duurzame inzetbaarheid van uw personeel is een uitdaging, maar wel van groot belang. Aansprakelijkheden en verantwoordelijkheden moeten daarom helder zijn. De druk op de financiële huishouding nemen toe door significante kostenstijgingen. Verduurzamen van zorglocaties staat hoog op de agenda en de digitale transformaties is nodig om de zorg toekomstbestendig te maken. Het brengt ook verschillende risico’s met zich mee waarop de komende jaren gestuurd zal moeten worden. Wij ondersteunen u bij het inzichtelijk maken en afdekken van de belangrijkste risico’s zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Zelf sturen op risico's in de zorg

Als u kiest voor Raetsheren kiest u voor verzekeringsspecialisten met veel ervaring en kennis van de zorg. De zorg is een van de grootste sectoren van Nederland. De zorgsector heeft al jaren last van kostenstijgingen en personeelstekort. Onze focus ligt bij ziekenhuizen en grotere zorginstellingen met advies gericht op continuïteit en de risicobereidheid van uw instelling. In onze maatwerkoplossing staan risico-informatie, preventiemaatregelen, schadelastbeheersing en verbetering van inkoopmogelijkheden centraal. We zijn meer dan een bemiddelaar tussen u en verzekeraars. We gaan graag in gesprek over hoe kunt omgaan met mondige patiënten, aansprakelijkheid, duurzame inzetbaarheid en cyberrisico's. Zo biedt u uw uitdagingen het hoofd.

Preventieadvies op maat

We begeleiden u bij de opstelling van aanbestedingsdocumenten, zodat u de best passende verzekeringen inkoopt.

Centrale inkoop

In samenwerking met inkopers, inkooporganisaties en Intrakoop worden uw verzekeringsoplossingen op maat samengesteld.

Medische aansprakelijkheid gedekt

Complexiteit in de zorg zorgt voor problemen bij aansprakelijkheidsrecht. Voorkom ontevredenheid en frustraties door dit af te dekken.

Een verzekerings-oplossing vinden die bij uw organisatie past? Daar ligt onze kracht.”

Het bepalen van de juiste verzekeringsoplossingen voor uw organisatie is maatwerk. Kies voor zekerheid en stuur zelf met Raetsheren.

Wim Mulder

Commercieel Directeur Public

Breed portfolio, veelzijdige oplossingen

Iedere organisatie kent uitdagingen, met alle risico-aspecten van dien. Raetsheren helpt u graag met een gedegen risico advies en verzekeringsoplossingen op maat. Hieronder een greep uit onze dienstverlening.

Datagedreven risicomanagement

Risico-informatie, preventieve maatregelen en verbetering van inkoopmogelijkheden staan centraal bij risicosturing. Wij vinden altijd verzekeringsoplossingen die bij u en uw organisatie passen. Hiermee kunt u zelf sturen op risico’s. Daarnaast heeft Raetsheren waardevolle kennis op het gebied van verduurzaming,  verbouw-, nieuwbouw- en renovatietrajecten waar we themadagen en kennissessies over organiseren. Onze riskengineer staat klaar voor uw risico- en preventievraagstukken met behulp van onze unieke tools. Hiermee verzamelen we informatie en inspectiegegevens en krijgt u inzicht in uw situatie. Met deze rapportage kunnen wij u helpen zelf te sturen op risico’s en de opvolging van mogelijke preventie. Daarbij zetten we data in voor schade-analyse, benchmarking en preventietrajecten.

Zorg voor continuïteit

Om de kwaliteit van de zorg te blijven waarborgen moeten zorginstellingen inzetten op kostenbesparing en specialisatie. En nog belangrijker: investeren in de vitaliteit en gezondheid van medewerkers. De werkdruk is hoog, maar wij kunnen u helpen om uw medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. De juiste employee benefits maken het verschil. We stellen voor u een ideaal pakket van employee benefits samen. Deze kunnen het welzijn van uw zorgmedewerkers ondersteunen. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid van uw personeel, zorgt u voor continuïteit in uw zorginstelling.