Meer weten over
beroeps-
aansprakelijkheid?

Neem dan contact met mij op.

/ Beroepsaansprakelijkheid | Bedrijven
Liabilities

Beroepsaansprakelijkheid

Beroepsaansprakelijkheid houdt in dat u verantwoordelijk bent voor de financiële gevolgen van fouten in uw werk of het werk van uw personeel. U kunt bijvoorbeeld aansprakelijk worden gesteld als de klant vermogen verliest door verkeerd advies.

Waarom een beroeps-aansprakelijkheidsverzekering?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor zzp’ers en mkb’ers in de zakelijke dienstverlening. Vooral als u andere ondernemers adviseert, tekeningen maakt of berekeningen uitvoert. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade door beroepsfouten. Iedereen maakt weleens een fout. Claims worden ieder jaar hoger, dus een aansprakelijkheidsverzekering is verstandig.

Het type verzekering en de dekking is afgestemd op uw beroep. Beroepsfouten kunnen leiden tot vermogensschade, zaakschade of soms zelfs letselschade. Voor sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zelfs verplicht.

Onze diensten omtrent beroepsaansprakelijkheid

Overal waar gewerkt wordt kunnen fouten worden gemaakt. U loopt als organisatie het risico op beroepsaansprakelijkheid. Stelt uw klant u aansprakelijk? Dan moet u de financiële gevolgen dragen. Wij helpen om risico’s inzichtelijk te maken en om beroepsfouten te minimaliseren. Mocht het toch misgaan, dan helpen wij u bij de afhandeling en schadevergoeding. De processen voor beroepsaansprakelijkheid zijn vaak erg complex en lang. Rechtsbijstand en juridische ondersteuningen kunnen ook onderdeel zijn van uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wij bieden daarom altijd persoonlijk advies en verzekeringsoplossingen op maat.

Bekijk ook deze oplossingen