Meer weten over handel
& commodity?

Neem dan contact met mij op.

/ Handel & Commodity

Handel & Commodity

Bij commodity trading spelen mondiale ontwikkelingen en politieke verhoudingen een grote rol. Klimaatverandering, schaarste aan grondstoffen en wijzigingen in handelsregels hebben invloed op uw bedrijfsvoering. Raetsheren is specialist op het gebied van handel en commodity. Wij helpen u om het roer in eigen hand te nemen en zelf te sturen op de risico’s.

Zelf sturen op risico’s van commodity trading

Wij zijn bekend met (internationale) wet- en regelgeving en overige ontwikkelingen die uw werk beïnvloeden. De commoditysector verandert constant. Een goede risicoanalyse is daarom van belang. Wij maken met onze kennis van handel en commodity een inschatting van relevante risico’s voor uw organisatie. U kunt altijd terecht bij uw vaste contactpersoon van Raetsheren die u als risicopartner ondersteunt. We kennen alle facetten binnen de handel en commodity. De juiste verzekeringen zorgen ervoor dat u risico’s kunt afdekken. Hiervoor bieden wij custom made verzekeringsoplossingen. Zo verstevigt u uw positie in de handel- en commoditymarkt.

Unieke focus op commodity

We beschikken over handel- en commoditykennis op internationaal niveau, waardoor we u een verzekeringsoplossing op maat kunnen bieden.

Sterk (internationaal) netwerk

We hebben een wereldwijd netwerk van banken, verzekeraars, opslaghouders en experts. Samenwerkingen met brancheorganisaties als MMTA en NAO versterken ons netwerk.

Marktleider in aardappelensector

We hebben een sterke positie op de markt voor aardappelen en bloembollen.

Trading is geen kansspel. Kies voor optimale risicosturing”

U moet als trader rekening houden met potentiële risico’s en deze afwegen tegen de financiële draagkracht van uw organisatie.

Erwin Slagter

Senior Accountmanager

Breed portfolio, veelzijdige oplossingen

Iedere organisatie kent uitdagingen, met alle risico-aspecten van dien. Raetsheren helpt u graag met een gedegen risico advies en verzekeringsoplossingen op maat. Hieronder een greep uit onze dienstverlening.

Risicogericht ondernemen

Ondernemen brengt risico’s met zich mee. Uw bedrijfsrisico’s zijn bij Raetsheren in goede handen. We geven u inzicht en gaan op zoek naar de ideale oplossingen voor uw handelsbedrijf. Welke risico’s wilt u verzekeren en welke draagt u zelf? In overleg met u kiezen we de beste strategie. Onze kennis van handel komt hierbij uitstekend van pas. Als assurantiemakelaar brengen wij de juiste partijen uit ons internationale netwerk bij elkaar.

Klein of groot: alle traders zijn bij Raetsheren aan het juiste adres. Elke organisatie heeft unieke verzekeringsbehoeften. Wij zijn altijd op de hoogte van nieuwe economische ontwikkelingen in de internationale handel.

Commodity

De commoditymarkt, de handel in grondstoffen, wordt steeds dynamischer. Handelaren en beleggers moeten snel reageren en dat kan financiële gevolgen hebben. Daarnaast staan organisaties voor nog vele andere uitdagingen. De vraag naar grondstoffen ontwikkelt zich bijvoorbeeld enorm. Ook heeft commodity te maken met klimaatverandering en wijzigingen in wet- en regelgeving. Dankzij onze kennis van de markt kunnen we uw risico’s in kaart brengen. We hebben een actief internationaal netwerk. Zo helpen we u met een optimale risicobeheersing.

Handel

Ook (internationale) handelsactiviteiten kunnen risicovol zijn. Dit komt door politieke conflicten, wisselkoersen, prijsstijgingen, exportcontroles en sanctiewetgeving. De oorlog in Oekraïne brengt bijvoorbeeld veel onzekerheid. Wij kunnen u helpen om strategische beslissingen te nemen, zodat u beschermt bent tegen de politieke en commerciële risico’s van handel. Daarnaast bieden wij een ruim pakket aan verzekeringen. Met een transportverzekering dekt u het risico dat u loopt als u goederen laat vervoeren. En met een kredietverzekering bent u verzekerd tegen niet-betalende klanten. Aan de hand van ons advies kunt u zelf bepalen welke maatregelen u daadwerkelijk neemt.