Meer weten over bouw
& constructie?

Neem dan contact met mij op.

/ Bouw & Constructie

Bouw & Constructie

De bouwsector is aan het veranderen. De manier waarop we kijken naar risico's en oplossingen wordt beïnvloed door de maatschappelijke ontwikkelingen, technologische vooruitgang, stijgende concurrentie en de vraag naar kortere bouwtijden. Door vergrijzing is het lastiger om bouwpersoneel duurzaam inzetbaar te houden. Ook veranderende wet- en regelgeving heeft consequenties voor uw organisatie. Verduurzaming en circulariteit speelt hier bijvoorbeeld een grote rol. Om succesvol te transformeren is risicosturing en innovatie hard nodig. Deze en alle andere uitdagingen rondom uw bouwrisico's vragen om maatwerkoplossingen. Met onze ervaring en expertise ben u verzekerd van goed advies.

Zelf sturen op risico's in de bouw

Raetsheren stelt u in staat zelf te sturen op deze risico’s, kansen en bedreigingen. Wij brengen uw risicospeelveld en verzekeringsbehoefte in kaart en zorgen ervoor dat uw organisatie zelf in staat is om te sturen op deze risico’s. Elke organisatie is hierbij uniek. Het gaat er ons om onze kennis van de markt en de actuele ontwikkelingen in te zetten voor specifiek uw organisatie. De ‘hands on’ mentaliteit die de bouw eigen is sluit mooi aan bij waar wij voor staan. Hoe groot of klein u als aannemer, projectontwikkelaar of opdrachtgever ook bent, uw uitdagingen en contracten worden door ons met zorg en aandacht behandeld.

Zorg voor medewerkers versterkt de basis

Expert in employee benefits, het totaalpakket van werknemersverzekeringen en pensioenen.

Daadkracht met kennis van zaken

Transparante communicatie met één aanspreekpunt, die ook de schadebehandeling regelt.

Specifieke producten voor afwijkende risico’s

Wij bieden advies op maat, vakkundige risicoanalyses en (inter)nationale inkoopmogelijkheden.

Ons Project Underwriting Information (PUI) formulier maakt het verschil”

Om risico’s met marktpartijen te bespreken maakt Raetsheren gebruik van een uniek communicatiemiddel: PUI. Transparantie en volledigheid zijn belangrijke elementen bij het bieden van maatwerkoplossingen.

Vincent de Koning

Coördinator en Risico-expert Bouw & Constructie

Breed portfolio, veelzijdige oplossingen

Iedere organisatie kent uitdagingen, met alle risico-aspecten van dien. Raetsheren helpt u graag met een gedegen risico advies en verzekeringsoplossingen op maat. Hieronder een greep uit onze dienstverlening.

Bouwen aan een duurzame relatie

Contractmanagement en maatwerkoplossingen met de focus op échte bouwrisico’s staan bij ons centraal. Of het nu gaat om relatief simpele contracten of om geïntegreerde contractvormen: goed contractmanagement stelt opdrachtgevers en bouwers in staat om verplichtingen na te komen. Zo kunnen de vereiste doelen conform contract worden gehaald. U krijgt van ons persoonlijke aandacht voor u en uw branche. In de bouw is veilig werken en tevredenheid van werknemers ‘key’. Ons team is gespecialiseerd in risicoanalyses en de inkoop van verzekeringen voor aannemers, projectontwikkelaars en opdrachtgevers. Uw vaste contactpersoon helpt u met duurzame inzetbaarheid en risicomanagement. Samenwerken met ons betekent bouwen aan een duurzame relatie. Zo bent u verzekerd van een risico gestuurde toekomst.

Onze kennis in uw gereedschapskist

Wat doen wij om ervoor te zorgen dat u uw ambities kunt waarmaken? Wij organiseren bijvoorbeeld kennissessies over de verschillende risico’s, brengen samen met u risico’s in kaart en verzorgen ook de inkoop van passende verzekeringsoplossingen. Tevens begeleiden we fusies en overnames. Zo zetten samen met u uw risico’s om in kansen. Het doel is zelf te sturen op uw uitdagingen en ervoor te zorgen dat uw organisatie beschermd is tegen de risico’s die te groot zijn om onverzekerd te laten, te sturen op de overige risico’s of deze via verzekeringen af te dekken.

Onze specialisten komen uit uw werkgebied en zijn bekend met de uitdagingen die u daarin tegenkomt. In elk contract is het van belang een goed beeld te hebben van de dreigingen die op u afkomen, deze risico’s te wegen en een visie te ontwikkelen welke risico’s u zelf kan en wil dragen. Maar ook welke risico’s u bij anderen kan en wil neerleggen en tegen welke gevaren u zichzelf wenst te verzekeren. Dat is voor elke onderneming anders.

Regie over uw Schadeproces met Raetsheren

In Nederland staan talloze bouwprojecten op de agenda, variërend van nieuwbouw tot uitbreiding en verduurzaming. Als u ook plannen heeft om te bouwen, weet u dat er veel komt kijken bij het realiseren van zo’n project. Het is essentieel om ons en andere partijen met kennis van zaken tijdig te betrekken bij het proces. Daarom nemen wij u in deze video kort mee door de verschillende fases, zodat u met een gerust hart aan uw project kunt beginnen en zelf kunt sturen op risico’s.