Meer weten over recall?

Neem dan contact met mij op.

/ Recall | (Semi) overheid
Liabilities

Recall

Als een product niet meer aan de veiligheidseisen voldoet, kan een fabrikant een product recall krijgen. De reeds geleverde productie moet geretourneerd worden om schade te beperken of te voorkomen. Zo’n terugroepactie komt steeds vaker voor.

Waarom een recallverzekering?

Een terugroepactie is een risico dat in principe niet wordt gedekt in een aansprakelijkheidsverzekering. De recallverzekering is een aanvulling hierop. Voor alle bedrijven in de levensmiddelen- en cosmetica industrie is het risico op recalls groot. Door besmetting van een product, onjuiste vermelding van allergenen of een foutief etiket kan uw product worden teruggeroepen. U bent dan aansprakelijk. Een recall gaat altijd gepaard met hoge kosten. Door middel van een recallverzekering kunt u uw organisatie hiertegen beschermen.

Onze diensten omtrent recall

Raetsheren is expert op het gebied van verzekeringsoplossingen. We hebben veel kennis van uw markt en kunnen bedrijfsrisico’s uitstekend inschatten. U kunt rekenen op deskundig advies en maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij uw specifieke risico’s. Onze werkwijze is persoonlijk. Met zekerheid en vertrouwen kunt u zich richten op kansen, terwijl wij u voorbereiden op risico’s. De gevolgen van onder andere terughaalacties zullen we afwenden. Recalls zulen de bedrijfscontinuïteit zo niet in de weg staan.

Bekijk ook deze oplossingen