Meer weten over
logistiek &
warehousing?

Neem dan contact met mij op.

/ Logistiek & Warehousing

Logistiek, Warehousing & Verticaal transport

Energierekeningen stijgen en verduurzaming versnelt. Dit heeft impact op logistiek, warehousing en verticaal transport. We hebben veel kennis van de markt en zijn gespecialiseerd in verzekeringsoplossingen voor deze segmenten. Ons inzicht in ontwikkelingen en trends zorgt ervoor dat we goed kunnen voorzien welke risico's dat voor u met zich meebrengt. Het is van belang dat we niet alleen aan de achterkant (schade), maar ook aan de voorkant van een project een rol kunnen spelen. Preventie en risico-inspecties zijn minstens zo belangrijk als schade-expertise.

Zelf sturen op logistieke risico’s

Als er één segment is waar zowel letterlijk als figuurlijk beweging in zit, is het logistiek, warehousing en verticaal transport. Het is belangrijk dat u maatregelen neemt waarmee u de veiligheid van uw werknemers en de opgeslagen goederen kan borgen. Uw medewerkers worden dagelijks blootgesteld aan de risico's van het vak. Succesvol ondernemen betekent risicogestuurd ondernemen. We helpen u hier graag bij. We zijn al jaren actief in logistiek, warehousing en verticaal transport. Bovendien zijn we 24/7 bereikbaar om u te woord te staan. Daar ligt onze kracht.

Marktleider in verticaal transport

Wij zijn gespecialiseerd in kraanverhuur en lid van de Vereniging Verticaal Transport (VVT).

Lid van de Nekovri

Dankzij onze kennis op het gebied van de koel- en vrieshuizen kunnen wij u ondersteunen met (de keuze van) noodzakelijke verzekeringen.

Specialist op het gebied van werkmaterieel

We zijn niet alleen marktleider in verticaal transport, maar zijn ook specialist op het gebied van werkmaterieel.

Optimaliseer uw supply chain met Raetsheren”

Risico’s probeert u te verkleinen door uw supply chain te optimaliseren. Gaat er toch een keer wat mis? Dan helpt Raetsheren u met de juiste verzekeringen uit de brand.

Dirk Nowee

Accountmanager

Breed portfolio, veelzijdige oplossingen

Iedere organisatie kent uitdagingen, met alle risico-aspecten van dien. Raetsheren helpt u graag met een gedegen risico advies en verzekeringsoplossingen op maat. Hieronder een greep uit onze dienstverlening.

Risicogericht zelf sturen

Bedrijven die zich bezighouden met logistiek hebben een belangrijke rol in onze economie. Nederland is wereldwijd een van de koplopers op het gebied van logistiek. Dit segment maakt grote veranderingen door: fusies, overnames, schaalvergrotingen en de digitale transformatie. Tegenwoordig moet er ook rekening worden gehouden met klimaatdoelen. Een segment dat zo in beweging is als de logistieke en warehousingsector vraagt om risicosturing. Onze kennis van deze sector komt daarbij van pas. Goed risicomanagement is meer dan het in kaart brengen van risico’s en ze vervolgens verzekeren. Al uw vragen over logistieke aansprakelijkheid, (verticaal) transport, personeel, risicomanagement en bedrijfscontinuïteit kunnen we beantwoorden. Risicobeheer doen we samen. Wij geven advies en u beslist welke risico’s te groot zijn om onverzekerd te laten. Welke risico’s kunt u zelf dragen en voor welke risico’s wilt u zich verzekeren? Iedere risicoanalyse en oplossing geven we u op maat, want elke organisatie is uniek.

Verticaal transport

Raetsheren is marktleider voor verzekeringen in de sector verticaal transport. Wij zijn in staat om trends en ontwikkelingen in de markt van logistiek en verticaal transport te weerspiegelen in specifieke risico’s en deze zorgvuldig af te dekken. Daarom zijn we lid van de Vereniging Verticaal Transport (VVT) en werken we samen met de Stichting Educatie Verticaal Transportbranche (SEVT). Hijskranen worden zwaarder en worden op basis van vele project- en hijsplannen langdurig in de markt ingezet. Dit stelt hogere eisen aan de werkvoorbereiding. Investeringen zijn hoog, dus als er schade ontstaat heeft dat financiële gevolgen. Minder zware projecten met kleinere (autolaad)kranen kennen hun eigen problematiek, waarvoor u ook bij ons terecht kan.

Digitale veiligheid in de logistiek

De logistieke sector beschikt over veel data en de supply chain verandert voortdurend. Er gebeurt van alles op het gebied van digitalisering, automatisering en robotisering binnen logistiek en warehousing. Cybercrimes komen steeds vaker voor. U moet uw organisatie daarom voorbereiden op deze toenemende dreiging van cyberaanvallen. Met onze datagerichte aanpak kunnen we samen met u uw risico’s managen, zodat u grip houdt op uw logistieke proces. Wij denken actief met u mee over maatregelen waarmee u (cyber)risico’s vermindert en kosten kunt verlagen. Hierdoor kunt u onbezorgd focussen op het optimaliseren van data, workflows en processen.