Meer weten over
onderwijs?

Neem dan contact met mij op.

/ Onderwijs

Onderwijs

Alle onderwijsinstellingen, van basisscholen tot universiteiten, moeten inspelen op uitdagingen die zijn ontstaan door globalisering en digitalisering. Verduurzaming speelt een grotere rol door de inzet van energie neutrale gebouwen en digitale lesmiddelen. Bovendien zijn de lessen interessanter geworden door moderne technologie. Een baan in het onderwijs is zowel fysiek als mentaal uitdagender geworden. Dit heeft allerlei oorzaken: cybercrime en AVG, het lerarentekort, mondigere leerlingen, individualisering en de coronacrisis. Deze ontwikkelingen brengen nieuwe risico’s met zich mee. Wij helpen u om deze te beheersen.

Zelf sturen op risico’s in het onderwijs

Onderwijsinstellingen zijn verschillend, maar komen wel dezelfde uitdagingen tegen. Door ontwikkelingen in de samenleving verandert het onderwijs continu. Ook zijn leerlingen mondiger en dat vraagt veel van een leraar, waar het lerarentekort als gevolg heeft dat vervanging moeilijk te krijgen is bij ziekteverzuim. Daarnaast moest het onderwijs zich door de pandemie razendsnel aanpassen aan een nieuwe, veelal online situatie. Veranderingen die door de digitalisering al waren begonnen, werden versneld. Wij helpen u om actuele risico’s te beheersen. Dat doen we door de situatie van uw onderwijsinstelling kritisch te analyseren, zodat we naast standaard verzekeringen ook maatwerkoplossingen kunnen bieden.

Leidend in primair en voortgezet onderwijs

Als marktleider kunnen wij maatwerk leveren en unieke faciliteit proposities bieden aan onderwijsinstellingen.

Uw eigen onderwijsdesk

Onze onderwijsdesk is gespecialiseerd in risicobeheer, advies, schadebehandeling en inkoop van verzekeringen voor onderwijsinstellingen.

Collectieve inkoop en individuele aanbestedingen

Verzekeringsinkoop en individuele aanbestedingen kunt u zonder zorgen aan onze tenderdesk overlaten.

Digitale tools en online omgevingen creëren nieuwe risico’s”

Het onderwijs in tijden van digitalisering kent veel uitdagingen. Wij brengen zorgvuldig uw risico’s in kaart,

Guendalina Blokker

Accountmanager Onderwijs

Breed portfolio, veelzijdige oplossingen

Iedere organisatie kent uitdagingen, met alle risico-aspecten van dien. Raetsheren helpt u graag met een gedegen risico advies en verzekeringsoplossingen op maat. Hieronder een greep uit onze dienstverlening.

Professionele onderwijsdesk

Onze Onderwijsdesk voorziet meer dan 30% van de onderwijsinstellingen in Nederland (PO, VO, MBO, HBO en WO) van dienstverlening op het gebied van risicobeheer en verzekeringen. Zo zijn wij op de hoogte van ontwikkelingen binnen de onderwijsmarkt en kennen wij de partijen binnen de verzekeringsmarkt.

Onze Onderwijsdesk houdt zich uitsluitend bezig met het segment onderwijs. Dit betreft accountmanagement, accountbeheer, sluiting en schadebehandeling. Wij streven naar optimale dienstverlening en zijn voortdurend op zoek naar de ontwikkelingen die van invloed zijn op uw organisatie. Dit doen wij door in gesprek te blijven met onze relaties. Door deze aanpak kunnen wij u adviseren over (wettelijke) maatregelen, ontwikkelingen, kansen, mogelijkheden en risico’s die wij zien in uw verzekeringsportefeuille.

Meer informatie over onderwijsverzekeringen

Verduurzaming en innovatie in het onderwijs

Lesgeven in een digitale wereld: er is geen ontkomen meer aan. Nederlandse onderwijsinstellingen moeten inspelen op technologische ontwikkelingen. Modern onderwijs maakt leerlingen gemotiveerder en maakt het mogelijk om lesstof te personaliseren. Daarnaast helpt digitaal lesgeven bij verduurzaming in het onderwijs. Papieren boeken zijn haast verleden tijd. Leerlingen hebben altijd en overal toegang tot hun lesmateriaal. Dit biedt kansen! Toch kent het onderwijs ook uitdagingen op het gebied van technologie en duurzaamheid. Onderwijsinstellingen moeten, om de doelen van het klimaatakkoord te behalen, gerenoveerd worden naar toekomstbestendige schoolgebouwen. In het primair en voortgezet onderwijs is dit de verantwoordelijkheid van gemeenten. Een duurzaam schoolgebouw heeft een laag energieverbruik en een gezond binnenklimaat. Verder liggen cyberrisico’s op de loer door digitalisering. Hier moet nauwkeurig op worden ingespeeld. Wij helpen u om een passend risicoplan te maken en risico’s te verkleinen. Klaar voor een nieuwe proactieve aanpak? Neem contact met ons op!

Uw onderwijsinstelling is bij ons in goede handen

Wij bedienen alle soorten onderwijsinstellingen in Nederland. Dit doen wij regelmatig samen met koepelorganisaties, waarbij vele scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs zijn aangesloten. Ook zijn we aangesloten bij onderwijs gerelateerde samenwerkingsverbanden en werken we samen met specifieke (kennis)instellingen.