Meer weten? Neem contact met ons op.

Wij helpen u graag.

/ Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
MVO

MVO bij Raetsheren

Bij Raetsheren hechten we veel waarde aan duurzaamheid, mens en milieu. Om die reden is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen steeds meer verankerd in onze bedrijfsvoering. We kijken continu hoe we die maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm kunnen geven. We geloven dat onze initiatieven een verschil kunnen maken, en zetten ons dan ook in voor verschillende mooie projecten.

Mens en samenleving

Een van onze kernwaarden is: integriteit en vertrouwen. We waarborgen een veilige en gezonde werkomgeving, vrij van discriminatie en ongewenst gedrag. Al onze medewerkers hebben gelijke toegang tot trainingen en cursussen. Zo blijven we in ontwikkeling.

Milieu

We streven naar verbetering van milieuprestaties door bijvoorbeeld te letten op het papierverbruik van onze medewerkers en hierover bewustwording te creëren. Daarnaast maken wij onze diensten en administratieprocessen efficiënter door te digitaliseren.

Diversiteit en inclusie

Talent aantrekken en behouden staat op de agenda van ons allemaal. We willen werken met een zo divers mogelijk medewerkersbestand – in opleidingsniveau, leeftijd, geslacht, geaardheid of culturele achtergrond. We streven continu naar meer diversiteit, op alle niveaus.

Quote diversiteit”

Rosan Zomerdijk

HR Director

Jaarlijkse marktevenementen voor het goede doel

Ieder jaar organiseren wij een sportief evenement voor de verzekeringsbranche. Met dit evenement stimuleren we onze (con)cullega’s niet alleen om te bewegen, maar ook om als branche in actie te komen voor een goed doel. Waar we in 2022 met prachtig weer voor Stichting AAP op het strand van Scheveningen stonden, organiseerden we in 2023 ons marktevenement voor Villa Pardoes. Wij zetten ons graag in prachtige organisaties als deze een helpende hand te bieden.

MVO-uitjes en activiteiten

Vanaf heden staan al onze team- en bedrijfsuitjes in het teken van MVO. We hebben al onze collega’s gevraagd om hierover mee te denken. Er was veel goede input en dat laat de maatschappelijke betrokkenheid van onze medewerkers zien. Hierbij maken we onderscheid tussen drie ideeën: een creatieve, een sportieve en een competitieve activiteit. Per afdeling mag ieder team bepalen welke van deze drie activiteiten ze willen doen.

Vrijwilligerswerk

Naast marktevenementen voor het goede doel en MVO-verantwoorde activiteiten, houden we ons ook graag bezig met vrijwilligerswerk. Zo deden wij met meerdere groepen collega’s mee aan NLDoet 2023, zijn wij een trotse partner van JINC en zetten wij ons graag in voor verschillende goede doelen.

Bij Raetsheren begrijpen we dat MVO een reis is en geen eindbestemming. Het is een proces van voortdurende verbetering, waarbij we ons steeds opnieuw inzetten om positieve veranderingen teweeg te brengen. Dit doen we niet alleen binnen onze organisatie, maar ook in samenwerking met onze partners en klanten. Als afsluiter van deze pagina willen we benadrukken dat onze toewijding aan MVO niet slechts een deel is van wat we doen; het definieert wie we zijn als bedrijf. We nodigen u uit om ons te volgen en deel uit te maken van onze MVO-reis. Samen kunnen we een positieve impact maken die verder reikt dan alleen het bedrijfsleven.

MVO Documenten

Raetsheren MVO one pager

Raetsheren MVO one pager - EN