Meer weten? Neem contact met ons op.

Wij helpen u graag.

/ Logistiek & Warehousing (CF)

Logistiek & Warehousing

Pandemie, grondstoffenprijzen, Oekraïne wijzen telkens uit welk strategisch belang warehousing en logistiek hebben voor een goed functionerende maatschappij. En hoezeer de waarborgen van belang zijn voor een robuuste sector. Risicobeheersing is cruciaal voor de continuïteit, een internationale kijk op verzekeringsportefeuilles evenzeer.

Zelf sturen op risico’s

Als er één marktsegment is waar zowel letterlijk als figuurlijk veel beweging in zit, is dit de markt van logistiek en warehousing. Denk maar eens alle kranen die nodig zijn voor de bouw van windmolens of hoge appartementengebouwen. Bij warehousing zijn omloopsnelheid van producten, arbeidsvoorwaarden, maar ook aansprakelijkheid op uitbestede werkzaamheden kritische factoren voor succesvol ondernemen. Risicogestuurd ondernemen betekent dat u het heft in eigen hand kunt nemen en zelf kunt sturen op risico’s en verzekeringen.

Marktleider in verticaal transport

Specialist voor kraanverhuurders. Lid van de Vereniging Verticaal Transport (VVT).

Specialist voor specialistische contracten

Advies over en beoordeling van speciale contracten.

Aantoonbaar minder schade

Samenwerking met de Stichting Educatie Verticaal Transportbranche (SEVT) stimuleert gedragsverandering. Dit draagt bij aan schadepreventie.

Hier komt een quote”

Tekst quote

Naam van degene die quote

Functie van degene die quote

Veelzijdig Portfolio

Intern of extern, alles wat uw organisatie omvat, heeft een risico-aspect. Raetsheren heeft dan ook een uitgebreid portfolio en veelzijdige oplossingen.

Verticaal transport

Raetsheren is marktleider voor verzekeringen in de sector verticaal transport. Wij zijn als geen ander in staat om trends en ontwikkelingen in de markt van logistiek en verticaal transport te weerspiegelen in specifieke risico’s en deze zorgvuldig af te dekken. Daarom zijn we ook lid van de Vereniging Verticaal Transport (VVT) en werken we samen met de Stichting Educatie Verticaal Transportbranche (SEVT). Hijskranen worden steeds zwaarder en worden langdurig op basis van een veelal gedegen project- en hijsplan in de markt ingezet. Investeringen in dit type kranen zijn relatief hoog, dus als er schade ontstaat is de schadelast door de kapitaalintensiteit ook meteen hoog. Aan de andere kant worden lichtere kranen steeds meer vervangen door autolaadkranen. Deze worden ingezet voor projecten met een korte doorlooptijd en kennen hun eigen risicoproblematiek.

Logistiek en warehousing

De logistieke en warehousesector loopt in vergelijking met andere sectoren voorop als het op data aankomt: locatie van voertuigen, de routes, activiteiten, voorraden, mutaties en nog heel veel meer. Integratie en optimaliseren van data en processen tussen klanten, leveranciers en dienstverleners krijgt steeds meer aandacht. Ketens worden met elkaar verbonden. De markt is in beweging. Risicomanagement en het beheersen van risico’s wint dan ook sterk aan belang.

Risicogericht zelfsturen

Wij analyseren met u de risico’s, uitdagingen en kansen die spelen voor uw specifieke organisatie. Onze kennis van verticaal transport, logistiek en warehousing komt hierbij uitstekend van pas, we zijn immers niet voor niets in deze segmenten een sterke speler op het gebied van risicobeheersing en verzekeringen. Raetsheren maakt gebruik van een groot volume aan vergelijkende data waarmee wij uw risico’s, schade-analyses én preventrajecten beter kunnen onderbouwen. Zo voegen wij waarde toe. U bepaalt zelf hoe u hierop gaat sturen op risicobereidheid. Welke risico’s zijn te groot om onverzekerd te laten? Welke risico’s wilt en kunt u zelf dragen en voor welke risico’s wilt u zich verzekeren? En wat zijn dan de beste verzekeringsopties en wat zijn de kosten hiervan? Wij ondersteunen u met de beste aanpak van alle risico’s rondom de continuïteit van uw organisatie, inclusief mogelijke fusies of samenwerkingen.

Unieke marktkennis voor unieke organisaties

Wij hebben veel kennis van de markt en actuele ontwikkelingen. Unieke vragen kunnen wij daarom structureel beantwoorden. Elke risicoanalyse of verzekering is op de maat van uw organisatie gesneden.

CASE

Voorbeeld case

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.